Julkalender: lucka 21 | Joulukalenteri: luukku 21

joulukalenteri_grafiikka_21

Lastenosaston_jouluvalmistelut_huutoniemi_blogi_1

På Vasa centralsjukhus barn- och ungdomspsykiatriska avdelningar har man ivrigt förberett sig inför julen. På barnavdelningen hör det till att klä granen, pyssla julkort, baka pepparkakor, gå i julkyrka och äta jullunch tillsammans. Jullunchen avnjöts förra fredagen innan jullovet inleddes.

– Traditionella julbestyr står på programmet. Barnen har bland annat fått baka pepparkakor, allt från att göra deg till dekorering, berättar biträdande avdelningsskötare Jutta Kinnunen och avdelningsskötare Mirja Vainionpää (på den övre bilden).

Även på ungdomsavdelningen firas julen i traditionell anda.

– Ungdomarna har själva fått tillreda julmåltiden, allt från att baka bröd och julstjärnor till skinkstekning och tillredning av gravad lax. På kvällen får ungdomarna ännu öppna julklappar för vi har skaffat nya spel och böcker till avdelningen, säger avdelningsskötare Taru Huita (på den nedre bilden) med ett leende.


Vaasan keskussairaalan psykiatrian yksikön lasten- ja nuortenosastoilla on valmisteltu joulua innokkaasti. Lastenosastolla ohjelmaan on kuulunut kuusen koristelua, joulukorttien askartelua, piparkakkujen leivontaa, joulukirkko sekä yhteinen joululounas, jota nautittiin viime perjantaina ennen lomien alkua.

– Teemme lasten kanssa perinteisiä joulutouhuja. Lapset ovat muun muassa päässeet leipomaan joulupiparit itse taikinasta koristeluun, apulaisosastonhoitaja Jutta Kinnunen ja osastonhoitaja Mirja Vainionpää (ylemmässä kuvassa) kertovat.

Myös nuortenosastolla vietetään joulua perinteisessä hengessä.

– Nuoret ovat itse valmistaneet jouluaterian aina leipien ja joulutorttujen leipomisesta kinkun paistamiseen ja graavilohen tekemiseen. Illalla nuoret pääsevät vielä avaamaan lahjoja, sillä olemme hankkineet osastolle uusia pelejä ja kirjoja, osastonhoitaja Taru Huita (alemmassa kuvassa) hymyilee.

Lastenosaston_jouluvalmistelut_huutoniemi_blogi_2

Lastenosaston_jouluvalmistelut_huutoniemi_kollaasi_blogi

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s