Fel i telefontjänsten uppdagades tack vare nytt responssystem

Sedan sjukhusets nya responssystem öppnade i oktober ifjol har cirka hundra personer per månad gett oss feedback. Responsen har redan hjälpt oss utveckla bl.a. samjourens verksamhet.

Merparten av patienternas respons har varit positiv, men naturligtvis finns det också saker som vi kan göra bättre. Med hjälp av responsen upptäckte vi bland annat att jourens svenskspråkiga telefontjänst inte fungerade och kunde då skrida till åtgärder för att rätta till felet. Patienterna och deras anhöriga har också önskat sig att det fanns vårdpersonal i väntrummen på samjouren, så vi placerade en servicerådgivare där för att stöda dem som sitter och väntar. Dessutom funderar vi just nu tillsammans med kundrådet över vad annat vi kan göra för att underlätta väntandet.

En del av den inkomna responsen berör bemötandet av patienter. Frågor som berör bemötande förs alltid på tal vid avdelningsmöten eller med den enskilda anställda som nämns i responsen. För övrigt förhåller vi oss allvarligt till all respons, och all respons behandlas åtminstone på enheternas gemensamma möten.

Det nya responssystemet utgör en del av sjukhusets kvalitetsledning. Vi uppmuntrar våra patienter och kunder att ständigt ge oss respons, eftersom responsen som vi får av patienter, kunder eller anhöriga vittnar om hur vi lyckas i vårt arbete. All respons är till hjälp då vi utvecklar vår verksamhet.

Vi hoppas att vi i fortsättningen ska få ännu mera respons.

Vi hoppas att vi i fortsättningen ska få ännu mera respons. Om du inte är belåten med vården eller betjäningen så är det viktigt att du berättar det för oss. På så sätt kan vi utveckla våra tjänster och ge dig en så bra vård som möjligt. Genom positiv respons få vi kraft att orka i vardagen – och det behöver vi ju alla.

Ge respons till Vasa centralsjukhus

sariwest
Sari West
patientombudsman
Vasa centralsjukhus

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s