Palaute paljasti puhelinpalvelun vian

Otimme lokakuussa 2014 käyttöön sairaalan uuden palautejärjestelmän. Kuukausittain olemme saaneet noin sata palautetta uuden järjestelmän kautta. Palautteet ovat jo nyt auttaneet kehittämään muun muassa yhteispäivystyksen toimintaa.

Potilaiden antamat palautteet ovat olleet enimmäkseen positiivisia, mutta kehittämisen aiheitakin on löytynyt. Saatujen palautteiden avulla muun muassa huomattiin, että päivystyksen ruotsinkielinen puhelinpalvelu ei toiminut, ja sitä osattiin ryhtyä korjaamaan. Potilaat ja potilaiden läheiset kaipasivat hoitohenkilökuntaa yhteispäivystyksen odotustiloihin, joten päivystykseen järjestettiin yksi palveluneuvoja odotustiloissa odottavien tueksi. Myös muita parannuksia odotusta helpottamaan mietitään parhaillaan asiakasraadin avulla.

Osa sairaalaan tulleista palautteista koski potilaan kohtelua. Nämä asiat otetaan aina puheeksi joko osastopalavereissa tai palautteessa mainitun, yksittäisen työntekijän kanssa. Muutenkin jokaiseen annettuun palautteeseen suhtaudutaan vakavasti, ja käytäntönä on, että kaikki palautteet käsitellään ainakin yksiköiden yhteisissä kokouksissa.

Uusi palautejärjestelmä toimii osana sairaalan laadunhallintaa. Kannustamme potilaitamme ja asiakkaitamme antamaan meille jatkuvasti palautetta, koska potilaan, asiakkaan tai läheisen antama palaute kertoo, miten olemme hoitamisessa onnistuneet. Kaikista palautteista on apua toimintamme kehittämisessä.

Toivomme jatkossa saavamme vieläkin enemmän palautetta.

Toivomme jatkossa saavamme vieläkin enemmän palautetta. Jos et ole ollut tyytyväinen saamaasi hoitoon tai palveluun, kerro siitä meille, jotta voimme kehittää toimintaamme ja antaa mahdollisimman hyvää hoitoa. Positiivinen palaute puolestaan antaa voimaa henkilökunnan arkeen – ja sitä tarvitsee jokainen.

Anna palautetta Vaasan keskussairaalalle

sariwest
Sari West

potilasasiamies
Vaasan keskussairaala

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s