Imetyspoliklinikalla ratkotaan rintaruokinnan pulmia

imetyspoliklinikka

Tiesitkö, että ruoka ja vedenjuonti ovat A ja O, jotta rintamaitoa syntyy riittävästi? Imettäessä on tärkeää juoda noin kolme litraa vettä ja syödä kolme lämmintä ateriaa ja viisi välipalaa päivittäin. Viides välipala kannattaa nauttia yöllä imetyksen tai lypsämisen yhteydessä.

Me imetyspoliklinikalla autamme kaikissa imetykseen liittyvissä kysymyksissä. Me ohjaamme ja tuemme, jotta äidit pääsevät imetyksessä hyvin alkuun ja että täysimetystä pystyttäisiin jatkamaan puoli vuotta ja osittaisimetystä siihen saakka, kun lapsi täyttää vuoden. Olemme käytettävissä ongelmatilanteissa: jos imeminen ei tunnu luonnistuvan tai jos rintoihin tulee tulehdus, sieni-infektio tai paiseita.

Yleisimmät imetysongelmat liittyvät

  • maitotiehyttukoksiin/rintatulehduksiin
  • haavaisiin nänneihin
  • painonhallintaan – riittääkö maito?
  • oikeaan imuotteeseen

Vaasan keskussairaalan imetyspoliklinikka sijaitsee A-rakennuksen 8. kerroksessa ja on auki maanantaisin ja torstaisin. Ajan voi varata numerosta 044 323 2072, juuri ennen kotiinlähtöä synnytys- tai lastenosastolta tai neuvolan kautta. Jos äidin edelliset imetykset ovat olleet todella ongelmallisia, neuvolassa voidaan kirjoittaa lähete poliklinikalle jo raskausaikana, jotta imetystä varten voidaan laatia suunnitelma.

Toivomme täydestä sydämestämme, että kynnys ottaa meihin yhteyttä ongelmatilanteissa tuntuu matalalta. Olette kaikki lämpimästi tervetulleita keskustelemaan imetyksestä kanssamme!

Sussi Strömfors, kätilö/imetyskoordinaattori
Mira Laitinen, kätilö/imetysohjaaja

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s