Sjukhusets 6-åriga fotomodeller i rampljuset

Möt 6-åriga tvillingarna Tiger och Taica, sjukhusets senaste fotomodeller, som fick testa på blodprovstagning på låtsas i sjukhusets laboratorium.

lapsimallit_630px
Torsdag 3.9 var en stor dag för de två tvillingarna från Gustavsborgs daghem i Vasa. Tiger och Taica Wartiovaara hade fått äran att ställa upp som Vasa centralsjukhus fotomodeller för en dag. Bilderna ska senare användas i olika sammanhang i sjukhusets kommunikationsmaterial.

När proffsfotografen Katja Lösönen anlände stod Tiger och Taica ivrigt och väntade utanför sjukhusets huvudingång med en påse fylld med olika slags kläder, så det skulle ha räckt för ett halvt år framåt. En fotomodell måste ju ha rätt mundering på sig!

ttmama_72
Tiger och Taica, vad var det roligaste med att jobba som modell för en dag?

  • Det bästa var nog då de tappade blodet ur vår mamma. Det såg riktigt spännande ut, och jag var glad att man bara tog mitt blod på skoj, säger Tiger lyckligt.

Taica inflikar att presentburken nog vann över allt annat.

  • Jag fick ju en leksakselefant som kan tas i bitar! Nu ska jag sy en kudde och ett täcke åt den så får den ligga i en alldeles egen sjukhussäng.

Tiku_72


Skulle ni själva vilja arbeta på sjukhuset en dag?

  • Jag vill gärna bli en doktor, säger Taica, men till min mottagning får bara djur komma, går det bra? Helst sköter jag små, gulliga kattungar, Tiger kan ta hand om spindlarna.
  • Jag kan nog bli ambulansförare, tillägger Tiger, för då får man ha gasen i bottnen, men helst av allt vill jag köra racertävling med vattenskoter

TTplay_72
Var det spännande att bli fotograferad?

  • Nej, jag tänkte bara på presentburken, hur svårt det skulle bli att välja något ur den. Till slut fick jag en blå géle-dinosaurie, det var en bra belöning då man jobbat hårt, säger Tiger.
  • Jag glömde också kameran, speciellt i lekrummet, för där fanns härliga baby-klossar och ritpapper. När får jag komma på nytt?

CamillaJärfWartiovaara

 

Camilla Järf-Wartiovaara

Kommunikationsplanerare

Vasa centralsjukhus

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s