Kaulahuivi tuo lämpöä ja lohtua vastasairastuneelle

Lions Club Vaasa lahjoitti Vaasan keskussairaalan syöpäosastolle pehmeitä kaulahuiveja, jotka loistivat lahjoittajien käsissä hempeissä väreissä. Vapaaehtoiset kutovat lämpimiä kaulahuiveja naisille, jotka ovat juuri saaneet rintasyöpädiagnoosin.

– Tämä on meille merkityksellistä, sillä usealla meistä on myös omakohtaista kokemusta rintasyövästä. Kohtalotoverit ymmärtävät usein parhaiten, kertoo Lions Clubin aktiiviedustaja Rita Lahti.

Lahjoitusta olivat vastaanottamassa Vaasan keskussairaalalta operatiivisen klinikkaryhmän ylihoitaja Marjo-Riitta Himanen sekä medisiinisen klinikkaryhmän ylihoitaja Carita Mäkelä.

– Kaulahuivien kutominen on vaatinut suuren ponnistuksen ja olemme näistä hyvin kiitollisia. Vuosittainhan meillä on Vaasan keskussairaalassa noin pari sataa rintasyöpäpotilasta, joten kaulahuivit tulevat varmasti käyttöön, Himanen ja Mäkelä kiittelevät.

ryhmäkuva1

Avustusta yli rajojen

Lions Club Vaasa on lahjoittanut Vaasan keskussairaalalle jo kymmenisen vuotta kaulahuiveja. Lottanakin aikoinaan vaikuttanut Lahti on ehtinyt jo vuosien saatossa kutoa kuitenkin jo yli 500 kaulahuivia, joista osa on lähetetty myös maailmalle, kuten Japaniin ja Sri Lankaan, jota Lions Club avustaa usein muutenkin erilaisten lahjoitusten muodossa.

Ikäihmisiä kohdeltava kunnioittavasti

Tällä kertaa sairaalalle lahjoitettavia kaulahuiveja kertyi kolmisenkymmentä kappaletta, joita kymmenisen Lions Clubin vapaaehtoista on kutonut useita satoja tunteja. Aihe on tärkeä naiselle, joka on myös itse sairastanut rintasyöpää.

– Erityisesti vanhemmat potilaat saatetaan usein jättää hunningolle. Haluan säännöllisellä lahjoituksella myös muistuttaa siitä, ettei vanhempia syöpäpotilaita unohdettaisi, vaikka kyse onkin näin pienestä teosta, Lahti sanoo.

Seuraavaksi Lions Clubin Vaasa-osastolla mietitään, jospa syöpää sairastaville miehille voisi myös kutoa jotain. Ehkäpä villasukkia tai lapasia?

kaulaliinat.lähikuva

Kommentera/Kommentoi

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s